aug
26

Balatoni nyaralás

| Szerző: Gabor1981 | 10:00 pm

Az elmúlt jópár napot Balatonon töltöttem baráti társasággal. 

Múlthét előtti pénteken indultunk. Elmentem Rékáért a bankhoz, majd egy rövid vásárlás után felvettük Hannit és Lacát, majd nekiindultunk az útnak. Lent Balatonon a családom várt. Odaérkezésünk után és egy rövid beszélgetést követően nem sokkal később megérkezett a csapat másik fele is: Bianka, Volker, Kori és Chubba. Szombaton délután, miközben mi nagy ping-pong csatákat vívtunk csatlakozott még Móni + Szapi is a társasághoz. Az első hétvégét tehát így, 10en töltöttük lent. Sajnos Kal a munkája miatt, Dave pedig egy esküvő miatt nem tudott jönni. Szombaton este nagyon kellemeset sütögettünk, majd activity párbaj következett. Sajnos elmondható, hogy az egész nyaralás alatt nem volt szerencsém evvel a játékkal, egyszer sem sikerült nyernem, pedig voltam minden féle csapatban. Vasárnap Szapiék hazaindulása előtt kipróbáltuk a sárkányt, de annyira nem volt szél, hogy szinte semennyire nem repült fel. Miután Szapiék elmentek éhesek lettünk, és ellátogattunk a közeli étterembe. Itt "természetesen" jópáran a Fodor módra nevezetű finomságot ettük, majd egy gyors fagyizás után haza fele vettük az irányt. Ekkor már csak 2 óránk maradt, mivel Réka, Laca és Én a munka és egyéb elfoglaltság miatt Pestre kellett menjünk. Este 8 óra lehetett, amikor haza indultunk. A forgalom óriási volt, így rettenet lassan értünk haza, Lacát f10 felé, Rékát 10 órakor raktam ki az autóból, én kb.11-re értem haza.

A hétfői nap munkával telt, majd Kal érkezett meg az étterembe 4 óra környékén. Egy kis beszélgetés után kiderült, hogy esély van arra, hogy Réka és Ő még aznap visszajöjjenek velem Balatonra, majd ez így is lett. Este 10 óra után érkeztek meg Érdre, majd visszamentünk a budaörsi Tescoba vásárolni, és kb.éjfélre már lent is voltunk, ahova időközben megérkezett Dave, Timi és Wolfi is, így már 11-en voltunk lent.

A kedd volt a Catan napja. Kori az összes létező kiegészítőt lehozta a játékhoz, így mindenképpen ki kellett próbáljuk - legalább a 6os kiegészítőt. Kal nyerte az óriási küzdelmet, tényleg nem rossz játék ez a Catan, bár elég gondolkodtató és lassú. Miután véget ért a játék Timi és Wolfi elindultak, így estére már csak 9en maradtunk. A többiek még megnéztek egy filmet, de páran nyugovóra tértünk relatíve korán - éjjel 3 fele :)

A szerda volt a hét egyik csúcspontja. Napközben ismét semmi nem történt, napozás, fürdés, ping-pong, tényleg a szokásos dolgok. Majd este vacsi után bekapcsoltuk a zenét, és elkezdtünk iszogatni. Ki tudja hogyan - bár leginkább Réka kreativitásának köszönhetően, amit ezúton is köszönök Volker nevében is :) - végül is éjszaka azon kaptuk magunkat, hogy a sokat emlegetett Y-ozást már a gyakorlatban is végezzük. A résztvevők: Réka, Hanni, Volker és jómagam. A feladatok a csajok elkapása, repülőzés és egyszerűen fogalmazva kicsi a rakás voltak. Nagyon jó képek készültek az eseményről, amik megtekinthetőek lesznek a szokásos helyen. Egy biztos: mindenki nagyon jól érezte magát, szerencsére a szomszédok sem szóltak (vagy nem hallottuk őket), sajnos Kori kimaradt az egészből mert már éjfélkor elment aludni, sajnálhatja a dolgot, hogy mikből maradt ki.

A csütörtök a regenerálódás napja volt. Mindenki dőlt jobbra és balra, közben Brigi érkezett meg vonattal Siófokra. Este tüzijáték nézés és játék volt terítéken (talán póker? Pontosan nem emlékszem).

Pénteken reggel izgatottan, korán keltünk, f9 felé. Mentünk ugyanis vásárolni és kicsit rendet rakni a házban, mert delutánra vendégekeket vártunk. A délelőtt az a Tescoban telt, rengetegen voltak, szóval másra nem is jutott idő. Hazaérve gyors rendcsinálás majd kései reggeli következett. Kb.3 óra lehetett, amikor Viki személyében az első vendég megérkezett. Gyorsan bontottunk is egy pezsgőt, aztán mégegyet. Nem sokkal később befutott Csilla és Bogi is, akikkel szintén megittunk pár pohárka pezsgőt welcome drink gyanánt. Egy kis beszélgetés után bementünk a vízbe labdázni. Egy biztos: Csilla szeret vetődni, gyakorlatilag minden labdára ráment, nagyon lelkes volt és jól is állt neki :) A fürdőzés után nem sokkal aztán Imiék is befutottak, és hozták a már emlegetett vérebet: Bambam-ot is. Ezúttal senkit nem harapott meg, sőt, mindenkivel összebarátkozott. Este ismét sütögetés volt a soron. A fa aprítás közben aztán Viki kivette a kezünkből a baltát, és megmutatta, hogyan is kell azt csinálni. Még a sütögetés sem kezdődött el, amikor Bogi sajnos hazaindult, másnap dolga volt, és nem tudott sokáig maradni. Elbúcsúztunk tőle, majd folytattuk a sütögetést, ami mellett persze jópár ital is lecsúszott. Az este aztán nagyon hamar eltelt, belefért egy póker játszma is, volt táncszőnyeg, és persze nagy beszélgetések.

Szombat reggel aztán a 2 csaj, Viki és Csilla nagyon korán elindultak haza, mi pedig - mivel végre egy kicsit szeles idő lett - sárkányozgattunk. Mivel a pénteki bevásárlás során vettünk nyers darált húst, így estére hamburger sütés volt tervezve. Ezt azonban csak este szerettük volna csinálni, így előtte ország, város, fiú, lányt játszottunk. Sajnos papírlapokat azonban nem találtunk, így amikor Dave-et es Brigit Volkerrel kivittük a vonathoz, gyorsan beszaladtunk a Tescoba és vettünk egy csomag papírt. Hazaérve így már kényelmesen tudtunk játszani, majd egy gyors fürdőzés után nekiálltunk a hambi sütésnek. Meg kell mondjam, nagyon jól sikerült! Volker gyúrta a húst, Réka pucolta a hagymát, Chubba szelte a hambikat, Kori fát vágott, Kal sütött, Én pedig a zöldségeket vagdostam. A kajálás után ismét póker volt a soron, de leszakadt az eső, így be kellett vonuljunk a házba. A pókerből kiesők aztán táncszőnyegeztek, majd miután mindenki kiesett előkerült a karaoke. Reggel 6ig folyt a dalolászás, majd tekintettel a másnapi hazaindulásra nyugovóra tértünk.

A vasárnap már csak egy kis pihenéssel, kajálássa, de leginkább pakolással telt. Este 7 volt, mire elindultunk, és meglepő módon nem volt forgalom! Hazavittük Hannit, majd Rékát és Kalt Wolfiéknál raktam ki (ahol Wolfval meg is beszéltünk egy jó kis pókerpartyt, de erről majd később :)

Összességében nagyon jól sikerült a nyaralás, nagyon örülük, hogy ilyen baráti társaságom van!

A képek hamarosan megtekinthetőek lesznek!

A bejegyzés trackback címe:

https://napigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr221340753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása