aug
30

Az elmúlt hét volt az első olyan "normális" hét, ami jellemzi a mindennapjaimat. Értem ezalatt, hogy mindenki hazajött a nyaralásból (beleértve sajnos minket is), elkezdődött a munka, stb. Picit furcsa is volt, és nagyon nehéz visszazökkeni a hétköznapokba.

Az étterembe természetesen minden napra jutott valami probléma: az alapvető gond, hogy a UPC most már hetek óta nem tudja megoldani azt a problémánkat, hogy nincs se telefonvonalunk se internetünk. Hiába beszélünk velük órákat (szó szerint órákat), semmi hatása nincs, kijön egy szerelő, körbenéz, majd közli, hogy majd egy kollégája megoldja. A sok töketlenségen felbuzdúlva kértünk a T-Home-tól is egy ajánlatot, eljött az úriember az irodába, és gyakorlatilag adott egy ugyanolyan ajánlatot, mint amilyet az internetről is le tudtam volna nézni... ráadásul elég drága, és az sem biztos, hogy ők jobban ki tudják építeni a kábeleket. Szóval majd állítólag visszahív és közli a technikus kollégák véleményét a technikai adatokról. Ezen kívül persze jutott a hétre ital beszerzés, metro-s nagybevásárlás a konyhára, co palack galiba, és hogy ne legyen unalmas a hátsó teremben sajnos a klíma eláztatta a padlót. De hogy ne csak rossz legyen: a hét vége nagyon jól alakult, telt házaink voltak, és szerencsére a vendégek is egyre jobban érzik magukat. Szombatra még egy érdi jurta sátras kitelepülés is jutott, egy kisebb utcabálra voltunk hivatalosak italt árulni. Sajnos az eső elmosta a program elejét, és én az este nagy részét máshol töltöttem, éjszaka visszaérve a helyszínre már csak páran voltak, és hajnalni 2 fele össze is csomagoltunk.

A DVD-s üzletág is kezd magához térni a nyári csendes pihenő után: végre jött tesco rendelés, megterveztük a szeptemberi papírtokos megjelenéseket, és megjött a 2 legújabb mese: a Roary és a Chuggington (aki nem ismerné őket: a Roary egy versenyautóról szól. a Chuggington pedig vonatokról, a Thomas utódja). "Persze" baki is csúszott a gyártásba: a Chuggington kettes lemezére ugyanazok a részek kerültek, mint az egyes lemezre, szóval a kettes lemezt most újra kell gyártassuk. Ami viszont tőlünk független, és engem nagyon meglepett: csütörtökön kaptam egy levelet, amiben közli a Warner hazai forgalmazója, hogy nem hosszabbították meg velük a forgalmazási szerződést, emiatt szeptember 1-től nem lehet majd kapni közel 1000 dvd-t. És ami még szomorúbb, hogy egy csomó megjelenés elmarad (pl. Harry Potter új része, aminek még idén ki kellett volna jönnie...)

Azért a munka mellett egyéb dolgok is történtek: a héten az étterembe meglátogatott egyrészt Volker, aki sajnos csak nagyon keveset tudott maradni de legalább meg tudtunk beszélni egy dolgot, ami bántotta, de szerencsére tisztáztuk a dolgot. Másrészt Hanni jött be csütörtök este és vitte el a Balatonon készült képeket. Vele egy kicsit hosszabban is tudtam beszélgetni, közben meg is vacsiztunk, és kiválogattuk azon képeket, amik probléma nélkül felkerülhettek a netre :) A hét közepén Réka kolléganője is telefonált (a kh-nál vettem fel a lakáshitelem), egyrészt kért 1 dvd-t, másrészt rossz hírrel is szolgált: felmondta a biztosítóm a lakásbiztosításomat (hogy miért azt inkább hagyjuk, fogalmazzunk úgy, hogy szétszórt vagyok és nem bontom fel a leveleimet időben :), szóval a jövöhét első elintéznivalója ez lesz, különben felbontják a hitelszerződésemet. Péntek este családi összejövetel is volt, mivel nyáron csomó névnap és szülinap is van a családban, ilyenkor egyszerre szoktuk megünnepelni az összeset. Az ajándékok megvásárlására nem nagyon volt időm, így csak a keresztfiam kapott ajándékot, de azt is Kal segítségével tudtam beszerezni. És szombaton a már említett kitelepülés mellett egy "találkozóm" is volt, amit vegyes érzelmekkel zártam, de erről majd később írnék - ha mégis komolyra fordulna a történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://napigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr921348929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása